MECLİS HABER DERGİSİ

ÖZEL HABER

http://www.meclishaberdergisi.com/resimler1/polatcicekrop.jpg

ÖZEL BİNGÖL HASTANESİ

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

FARUK EKİN TEKSTİL A.Ş.

SON DAKİKA

SAYGI ÖZTÜRK

Saygı Öztürk’ün yeni kitabı: BELGELERLE ERGENEKON

Gazeteci-yazar Saygı Öztürk, Türk basınında “Ergenekon”un hep “ilk”lerini yazdı. Evinde, Ergenekon belgeleri bulunan ve halen Kanada’da yaşayan Tuncay Güney’in “hamam” olduğunu ortaya çıkardı. Olayın taraflarıyla defalarca görüştü, geçmişte soruşturmanın niçin yarım kaldığını  “Belgelerle Ergenekon” kitabında topladı.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

ALPER MEDİKAL TIBBİ MALZEME LTD.ŞTİ.

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

KALE BELEDİYESİ

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

SAYGI ÖZTÜRK

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

Bala Belediyesi - Belediye Başkanı İBRAHİM GÜRBÜZ

Taşeron Mesih

Çağlar ve Yazıcı yumruk yumruğa kavga ettiler | Yazdır |  E-posta

 1. PERDE

Bursa'nın iki ağır topunu sosyetenin uğrak mekanı Papermoon'da geçen hafta yumruk yumruğa kavga edecek duruma getiren kişi Bursaspor'un 20 yaşındaki yıldızı Sercan Yıldırım.. Öyle ki, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile kulübün eski başkanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, onlarca kişinin önünde ağır biçimde küfürleşiyorlar.. Eğer ortak arkadaşları araya girmese, Yazıcı'nın Çağlar'a ağır hasar vermesi işten bile değil.. Gelin bu heyecanlı hikâyenin öncesine ve sonrasına bakalım..

ÇAĞLAR, POLAT'IN GÖNÜLLÜ ARACISI

HİKAYENİN başlangıcı 22 Ocak cuma günü öğleden sonrasına dayanıyor.. Kasımpaşa-Bursa maçı yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilmiş.. Aynı akşam 19.00'da Ali Sami Yen'de G.Saray-G.Antep maçı var.. Maç öncesi G.Saray Başkanı Adnan Polat, yönetici Murat Yalçındağ, işadamı Samim Baki, federasyon asbaşkanı Levent Kızıl Papermoon restoranının bahçesinde lapa lapa yağan kara karşı viski-puro keyfi yapıyorlar.. Kasımpaşa-Bursa maçından çıkan Cavit Çağlar, yanında yakın arkadaşı, işadamı Hasan Şer ve G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl ile restorana geliyorlar..

'SAT DEDİM İŞTE'

MASA birden büyüyor, konu tabii ki futbol.. Adnan Polat, Çağlar'a "Sercan'ı almayı çok istiyoruz ama İbrahim Yazıcı nuh diyor, peygamber demiyor" şeklinde dert yanıyor.. Çağlar "Satmamak ne demek? Kaç para verdiniz en son?" diye soruyor.. Aldığı yanıt "6 milyon Euro artı 3 futbolcu. Ama Yazıcı 12 milyon Euro'dan 1 kuruş aşağıya inmiyor" oluyor.. Çağlar bu sefer iddialı biçimde "Kardeşim Bursa'da ben ne dersem o olur.. Ben 'sat' dersem satar" diye iddialı biçimde konuya giriyor.. Nitekim, o konuşmanın ardından Yazıcı'yı telefonla arayıp "Bu parayı başka zaman bulamazsın.. Kulübün o kadar borcu var.. G.Saray'a satın gitsin" diye ısrar ediyor.. Yazıcı ise "Olmaz başkan.. Ben camiaya söz verdim.. Takım da iyi durumda.. Söz verdiğim paranın altına satarsam Bursaspor taraftarının yüzüne bakamam" diye diretiyor.. Bu konuşma ikili arasındaki iplerin gerilmesine sebep oluyor.. Sonuçta Çağlar, 'ağır abi' olarak devreye girmesine rağmen sözünü yediğini düşünüyor..

İKİNCİ raund ise 29 Ocak Cuma gecesi yaşanıyor.. Yer, yine Papermoon.. İbrahim Yazıcı, işadamları Hasan Şer, Mustafa Kefeli ve Faruk Pala ile akşam yemeği yiyor.. O sırada Çağlar da oraya geliyor.. Doğal olarak masaya uğruyor.. Konu yeniden Sercan'a geliyor.. Ve ortam hararetleniyor..

Görgü şahitleri böyle anlattı

Yazıcı'ya boğaz sıktıran o diyalog

ÇAĞLAR: "Bana bak İbrahim, Sercan meselesinde beni ilk araya sokan sensin.. Bursaspor fazla para kazansın diye devreye girdim, 5.5 milyon Euro'luk ilk teklifi 6 milyon Euro+3 oyuncuya kadar çıkardım.. Daha ne istiyorsun?"

YAZICI: "Başkan, durumlar değişti.. Artık Sercan'ı satmıyorum.. İstediğim 12 milyon Euro'yu vermiyorlar.. Hem sen ne hakla sağda-solda benimle ilgili 'Asarım, keserim' diye konuşuyorsun.. Sana yakışmıyor.."

(Sesler artık yükselmeye başlıyor..)

ÇAĞLAR: "Sana mı soracağım ne konuşacağımı.. Sercan'ı satmamakla hata ediyorsun.. Tabii Recep Altepe'nin (Bursa Belediye Başkanı) yaptığı kampanyaya, Digitürk'ten gelecek paraya güveniyorsun.. Kahramanlık yapıyorsun.."

YAZICI: "Sesini yükseltme.. Canım ne isterse yaparım.. Sonra sen kim olarak böyle konuşuyorsun? Bursa'nın başkanı benim.. Biz senin esaretin altında değiliz.."

ÇAĞLAR: "Bursa benden sorulur.. Hırsızsınız hepiniz.. Yarın Divan'da hesap soracağım.."

(İşte bu noktada Yazıcı çileden çıkıyor.. "Sen kimsin ulan, benimle böyle konuşuyorsun?" diye ayağa kalkıyor, Çağlar'ın boğazını sıkıyor.. Hasan Şer güçbela ikiliyi ayırıyor.. Yazıcı hırsını alamıyor..)

YAZICI: "Asıl hırsız sensin be, Türkiye'yi soydun, doymadın.."

ÇAĞLAR: "Seni Divan Kurulu'na verip rezil edeceğim.. Bursaspor'dan atacağım.."

YAZICI: "Elinden geleni ardına koyma o..... çocuğu! G...n yiyorsa yarın Divan'a da gel, bakalım ne yapacaksın?"

GAZETECİ DÖVEN BAŞKAN

SERCAN Yıldırım'ın G.Saray'a transferiyle ilgili olarak eski Bakan Cavit Çağlar ile Papermoon'da kavga eden ve Çağlar'ın boğazını sıkan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, 13 Ekim 2009 tarihinde Habertürk Gazetesi muhabiri Erhan Telli'yi de tokatlamıştı.. O olayın da çok ilginç detayları vardı.. Telli, 13 Ekim'deki haberinde Yazıcı'yı kaynak göstererek Terim'in federasyonla ilgili şikayetlerini yazmıştı.. Haber çıktıktan sonra Terim Yazıcı'ya sitemde bulunmuş, bunun üzerine sinirlenen Yazıcı, korumasının eşliğinde Bursa Atatürk Stadı'nda sıkıştırdığı Telli'yi tokatlamıştı.. Yazıcı, olay sonrası Lig TV'ye çıkarak "Ben böyle bir şey yapmadım" demişti.. Erhan Telli'nin bu konuda açtığı dava hâlâ sürüyor..

Yaşananları böyle açıkladılar

Cavit Çağlar ne dedi?

'Evet, münakaşa ettik'

"EVET, münakaşa ettik.. Ama sebep Sercan değil, İbrahim Yazıcı'nın Bursaspor'a yaptığı bağışı geri almak istemesidir.. Buna karşı çıktım.. Sercan konusunu Kasımpaşa maçında kapattım ben.. Sercan'ın transferiyle ilgili Adnan Polat'la konuşmamı ve fiyatın arttırılmasını sağlamamı Yazıcı istedi.. Ben de Bursaspor'un fazla para kazanması için devreye girdim.. Bunlar, Bursaspor'a verdikleri parayı geri almak için yönetimde karar almışlar.. 12 yönetici imza vermiş, 4 kişi vermemiş.. Ben de 'Yaptığınız etik değil. O zaman eski yöneticiler de paralarını alsın.. Bugüne kadar yanındaydım.. Artık olamam. Yarın Divan Kurulu var, sorarlarsa rezil oluruz' dedim.. Münakaşa böyle çıktı.."

İbrahim Yazıcı ne dedi?

'Çağlar konuyu saptırıyor'

"ÇAĞLAR konuyu saptırıyor.. 'Kasımpaşa maçından sonra ben Sercan işini kapattım' diyor.. Sonra Papermoon'da Adnan Polat'ın yanına gidiyor.. Polat 'İbrahim Yazıcı bize Sercan'ı vermiyor' deyince 'Bursa'da ben ne dersem o olur' cevabını veriyor.. Polat da 'Yap bu işi o zaman'diyor.. Bunun üzerine Çağlar beni telefonla aradı, Sercan'ı kesinlikle satmayacağımı tekrarladım.. Çağlar zor durumda kalıp hırçınlaşıyor, arkamdan benimle ilgili ileri-geri konuşuyor.. Bu arada Adnan Polat'ı aradım ve aynen şu yanıtı aldım: "Valla başkanım biz birşey demedik.. Çağlar bize geldi, 'Ben Sercan işini hallederim' dedi." Sonra cuma akşamı Papermoon'da karşılaştık.. Oradaki kavga da Sercan'ı satmadığım için çıktı.." (VATAN)

2. PERDE

TÜRKİYE BENİ SOYDU

Sercan için kavga eden Cavit Çağlar ve İbrahim Yazıcı olayında ikinci perde.

Cavit Çağlar: ”O gece yanımda 4 koruma vardı. Boğazımı sıkan olsa öldürürler maazallah!”

İbrahim Yazıcı: ”Kavga teke tek edilir.. Bodyguard taşıdığına göre bir çekindiği var Çağlar’ın.”

Çağlar: “Kimse bana ’Türkiye’yi soydun’ diyemez, çünkü Türkiye beni soydu. Yazıcı her şeyini bana borçlu.”

 Yazıcı: “Ona borçlu olduğum tek bir şey açıklasın, görelim.. Ben kimseden çekinecek adam değilim.”

BENİM SALDIRIYA UĞRAMAM MÜMKÜN DEĞİL
Vatan gazetesinin haberine göre; Haber çıktıktan sonra dün sabah ilk telefon Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’dan geldi.. Saat 11.05’te arayan Çağlar olayla ilgili şunları söyledi:

“Güzel kardeşim, iyi günler.. Şimdi herkes benim nasıl medeni bir adam olduğumu bilir.. Kalabalık bir mekanda böyle bir fiili veya sözlü saldırıya uğramam mümkün değil.. Mesela haberde İbrahim Yazıcı’nın bana ’Sen Türkiye’yi soydun’ dediğini ifade etmişsin.. Ben Türkiye’yi soymadım ki, Türkiye beni soydu.. Ayrıca bana öyle ‘o..... çocuğu’ diyecek, boğazımı sıkacak adam da anasının karnından doğmadı.. Benim 4 tane bodyguard’ım var.. Hepsi ızbandut gibi.. Buna yeltenecek adamı öldürürler vallahi.. Lafın gelişi söylüyorum bunu tabii.. Ayrıca İbrahim Yazıcı, hayatta her şeyini bana borçlu bir adamdır.. Bana böyle davranamaz.. Yoksa aramızda bir münakaşa yaşandı ama işler bu raddeye gitmedi.. Bu konuda seni temin ederim, gözlerinden öperim..”

 İŞ KORUMAYA KALDIYSA YANLIŞ
O GECEYE şahit olan isimlerden de çok arayan oldu.. Haberimizdeki detayları doğruladılar, bu tip bir kavganın rezalet olduğunu belirttiler, hepsi birden telefonu kapatırken “Aman İbrahim kardeşim! Sakın benimle konuşmadın.. Şimdi ikisiyle de uğraşmak istemeyiz” hatırlatmasını yaptılar..

O KADAR yoğun bir telefon trafiği yaşadım ki, ancak öğleden sonra nefes alabilip saat 13.19’da İbrahim Yazıcı’yı aradım.. Açık söyleyeyim biraz çekinerek, ne söylerse hangi karşılığı vereceğimi hesaplayarak aradım.. Çünkü Yazıcı dışardan fazlasıyla sert gözüküyor.. Bir gazeteciyi tokatladığı haberinin üstüne şu kavga, insana bunu düşündürüyor.. Ama Yazıcı beklediğimin çok dışında karşıladı beni.. Cavit Bey’in sözlerini aktardım, “Yarın (bugün) Çağlar’ın açıklamalarını yazacağım, haberin tek taraflı olmaması için sizin görüşünüzü de almak istiyorum” dedim.. Bana özetle şunları söyledi:

“BURSA şehri ikimizi de iyi tanır.. Kimin ne olduğunu da çok iyi bilir.. Cavit Bey’in korumalarını tanırım, hepsi iyi çocuklardır.. Ama bu işler korumaya kaldıysa çok yanlış.. O zaman bodyguard’ları mı kavga ettireceğiz.. Kavga teke tek yapılır! Bugüne kadar benim etrafımda bir tane bodyguard gören olmuş mu? Benim koruma taşımaya ihtiyacım yok.. Cavit Bey’in herhalde bir çekincesi var ki, 4 korumayla dolaşıyor.. Evet, böyle tatsız bir olay yaşadık.. Ben o anki sinirle ağzımdan hangi lafların çıktığını bile hatırlamıyorum.. Ama şimdi Cavit Bey’in ’İbrahim hayattaki her şeyini bana borçlu’ demesine takıldım.. Ona borçlu olduğum tek bir şeyi söylesin bakalım.. Söyleyemez, çünkü öyle bir şey yok..”

‘PEKİ SANA KİM SÖYLEDİ BUNU!’
İBRAHİM Bey bir de benden şu ricada bulundu: “2 olaydan dolayı kavgacı bir kişiliğim varmış gibi gözüküyorum.. Halbuki hiç de öyle biri değilim.. Sadece haksızlığa tahammül edemem.. Spor dünyasının büyüklerinden birine, mesela Ali Şen’e telefon açıp sorarsın, nasıl bir insan olduğumu.. O sana ne söylerse kabul edeceğim.. Ayrıca haberin kaynağı ben değilim.. Bunu da özellikle belirtir misin? Sen gazetecilik yapmış, detayları almışsın..”

ALİ ŞEN: AYNEN ÖYLE OLDU
ALİ Şen’i aramak farz oldu bunun üzerine.. Ali Şen de haberi okumuştu, olaylara vakıftı.. Onun değerlendirmesi ise aynen şöyle:

“İBRAHİM Yazıcı’yı en iyi tanıyanlardan biriyim.. Dünya beyefendisidir, sakin, dürüst, terbiyeli, saygılı bir adamdır.. Damarına basmışlar ki, bu kadar tepki göstermiş.. Yazıcı çok zor öfkelenen biridir.. Cavit de benim kardeşim.. Onu da uzun yıllardır tanırım.. İbrahim ile restoranda yaşadıkları kavgayı hiç beğenmedim, yakışmadı.. Keşke olmasaydı.. Üstelik benim duyduklarım, dün VATAN’da okuduklarımla birebir örtüşüyor.. Arada sigara kağıdı kadar bile fark yok.. O masada olan Mustafa Kefeli’yi, Hasan Şer’i, Faruk Pala’yı da tanıyorum.. Tekrar söylüyorum, bu kavgayı ikisine de yakıştıramadım..”

GS’nin son teklifi: Sercan: 6 milyon Avro + Aydın, Aykut

KOCA koca 2 eski siyasetçiyi, şimdinin işadamlarını birbirine sokan Bursasporlu Sercan Yıldırım için yapılan resmi teklif de bu kavga sayesinde ortaya çıktı.. Ara transfer döneminde G.Saray’ın almayı çok istediği ve günlerce imza attırmak için uğraş verdiği 20 yaşındaki futbolcuyla ilgili Cavit Çağlar şu resmi bilgileri VATAN’a verdi:

“G.SARAY Sercan için önce 5.5 milyon Euro teklif etmiş.. Sonra Adnan Polat benden aracı olmamı istedi, ’İbrahim Yazıcı vermeye yanaşmıyor’ dedi.. G.Saray’ın Sercan için yaptığı son teklif 6 milyon Euro+2 oyuncu.. Polat ”Cavit Bey, 6 milyon Euro’nun yarısını peşin öderim.. Hatta kalan 3 milyon Euro’nun faizini de ödemeyi taahhüt ediyorum.. Yanında kaleci Aykut ile Aydın’ı da bonservisleriyle veriyorum“ bile dedi.. Ancak İbrahim Yazıcı, Sercan’ı 12 milyon Euro’dan aşağıya vermeye yanaşmadı.. Bence de hata etti..”

 

ensonhaber

 
< Önceki   Sonraki >

ONLINE KULLANICI SAYISI

ZİYARETÇİ SAYISI

MECLİS AJANS MECLİS AJANS - Çağlar ve Yazıcı yumruk yumruğa kavga ettiler
dreamweaver graphics

Harran Belediyesi

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

Kompozit Proje Uygulama Mümessillik San. ve Tic. Ltd. Şti.

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

MEMUR HABERLERİ

RUHA GIDA ELEKTRONİK PET.İTH.İHR.LTD.ŞTİ.

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

BİMER

EDREMİT BELEDİYESİ

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

MECLİS HABER DERGİSİ